antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású aktív szérum

hyaluronic flavonoids – mixlab serum

75 ml

Mikrokeringést támogató, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású aktív szérum. pH=3,5

Bőrtípusok: Normál, érett, pattanásos, száraz kombinált érzékeny, olajos

A bőr mikrokeringésének javítására szolgáló aktív szérum 2% XS hialuronsavval, 1% HMC-vel és 0,5% ET-C-vitaminnal. A szérum önmagában is használható, hiszen alkalmazása számos gyulladással és mikrokeringési problémával járó elváltozás kezelésére javasolt, azonban más szérummal keverve még specifikusabb és személyre szabottabb bőrápolást valósíthatunk meg.

A készítmény rendkívül bőr- és környezetbarát. A benne felhasználásra került minden összetevő megújuló forrásból származik, az egyszerű csomagolás és a 75 ml-es kiszerelés pedig a hulladékcsökkentést szolgálja.

Az ökológiai figyelem és a felelősségteljes bőrápolás azonban nem jelenti azt, hogy bármiféle kompromisszumot kötnénk az eredmények tekintetében, de amennyire csak lehet, a környezet és a bőr kímélésével tesszük mindezt. A heszperidin egy olyan bioflavonoid, amely nagy koncentrációban található meg citrusfélékben, úgymint a citromban, a narancsban és a grapefruitban.

Rövid elmélet, ami a termékfejlesztés mögött áll: A heszperidin bőrre gyakorolt ​​jótékony hatása összefügg flavonoid tartalmával. Antioxidáns, gyulladáscsökkentő és fehérítő hatása mellett komoly mikrokeringést támogató tulajdonságokkal is rendelkezik. A legfontosabb minden bizonnyal az erekre gyakorolt ​​pozitív hatása, amely rövid idő elteltével már lenyűgöző eredményeket mutat a szem alatti duzanatok, különösen a sötét karikák láthatóságának a csökkentésében. Előnyei ellenére hátránya, hogy a heszperidin vízben rosszul oldódik, ami azt jelenti, hogy a bőrön való áthatolási képessége gátolt. A metiláció egy formája – a heszperidin alkilezése – heszperidin-metil-kalkont (HMC) eredményez, ami viszont fokozza a heszperidin felszívódását.

Manapság a bőrápolás középpontjában a retinol, a C-vitamin vagy a niacinamid alkalmazása hangsúlyosan szerepel, de kevés figyelem fordítódik a HMC-re, pedig a leghatékonyabb és a legdrágább szemkörnyék- és szemkontúr ápoló termékek talán legféltettebben őrzött titkos hatóanyagáról van szó. A HMC bőrre gyakorolt ​​jótékony hatása erőteljes antioxidáns aktivitásában is megmutatkozik, széleskörű védelmet nyújtva a bőrsejteknek. Mérsékelheti az UV sugárzás okozta károsodást, csökkentve mind az UVA, mind az UVB sugárzás bőrre gyakorolt káros ​​hatásait. Eredmények szerint a sejtek több mint 76%-a sértetlen maradt erős UVB expozíciót követően, ha előtte heszperidint alkalmaztak.

A HMC-t gyakran használják bőrvilágosító hatóanyagként melanin termelést szabályozó hatása miatt. Tanulmányok megerősítették, hogy helyi alkalmazásban gátolhatja a melanin termelődéséért felelős enzimnek, a tirozináznak az aktivitását, ami pigment csökkenéshez vezetett. A HMC is rendelkezik anti-melanogén hatással, a tranexámsavhoz és a niacinamidhoz hasonlóan, így befolyásolja a melanin átjutását a bőrsejtekbe. Helyi alkalmazásban, 14 napon keresztül a 0,2%-os HMC közel 25%-kal csökkentette a bőr pigmentáltságát. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a HMC képes világosítani a bőrt, és ragyogóbb arcszínt biztosít.

Végül a HMC-nek a legérdekesebb tulajdonsága a gyulladáscsökkentő hatás. Mivel hatékonyan küzd a szabadgyökök ellen, a HMC képes enyhíteni az oxidatív stressz által okozott gyulladásokat, megelőzve a bőrsejtek károsodását. Felgyorsulnak a bőr gyógyulási folyamatai, csökken a bőrpír, hiszen erősen pozitív hatással van az erek állapotára: a HMC 45%-kal csökkentheti az erekből a vér kiszivárgását, így a gyulladásos hírvivők mennyisége is kevesebb lesz. Ez egy olyan egyedi tulajdonsága, amely csak ebben az aktív hatóanyagban található meg, ezért képes nagyon rövid időn belül javuláshoz segíteni a rosacea, a szem környéki duzzanatok és elszíneződések tüneteinek az eredményes kezelését.

Szérumunkban a HMC hatását más aktív összetevőkkel is kiegészítettük, hogy növeljük a bőr nedvességtartalmát és erősítsük a szabadgyökök elleni védelemét. Az XS hialuronsav nagyon alacsony molekulatömegű, a bőrön keresztüli áthatolása sokkal jobb a nagy molekulatömegű hialuronsavhoz képest. Viszkoelasztikus tulajdonságainak javításával megfiatalítja a bőrt, és jelentősen csökkenti a mély ráncokat. Az Et-C-vitamin (3-O-Ethyl-ascorbicacid) egy többfunkciós C-vitamin származék. Kiváló fehérítő, antioxidáns, szabadgyök-fogó és kollagén termelést növelő hatással. Erősen gátolja a melanogenezist, csökkenti a sötét- és az öregségi foltokat, küzd a fényöregedés ellen, a gyulladásos citokinek és a fordított ROS hatásának megzavarásával küzd a szabadgyökök ellen. A szérum tetszőleges arányban keverhető más Mixlab szérumokkal további bőrápolási előnyökért, így még személyre szabottabb készítményt alkothatunk. Hozzáadható (2 adag) Hyaluron mix-maszkhoz is.

Miben más ez a termék?

 • Természetes tartósító rendszerrel készül.
 • Nem tartalmaz szintetikus sűrítőt.
 • Nem tartalmaz emulgeálószert, olajat, szilikont vagy alkoholt.
 • Nem ragadós.
 • Magas koncentrációjú hatóanyag tartalom.
 • Keverhető, személyre szabott készítmények elkészítéséhez.
 • Bőr- és környezetbarát.
 • 100%-ban megújuló forrásból származó összetevők.
 • Nincs túlcsomagolás a felesleges hulladékcsökkentés érdekében.
 • Nagy formátumú kiszerelés.

Hogyan kell használni? Naponta egy-két alkalommal vigyen fel néhány csepp szérumot tisztítás, tonizálás és hámlasztás után. Éjszaka szükség szerint rétegezze más krémekkel; napközben használjon fölé fényvédő krémet.

A termék összetételéről: A Mixlab szérum az egyik legtermészetesebb és legbőrbarátabb készítmény a piacon, mivel csak aktív összetevőket tartalmaz. A készítmény alapját egy vízbázisú gél adja, amelyet kizárólag kis molekulatömegű hialuronsavval sűrítünk. A termék megfelelő viszkozitásának az eléréséhez nem adunk hozzá további sűrítő anyagot, sem gumit. Érintése lágy és – ellentétben a legtöbb szérummal – egyáltalán nem ragad.  A szérum olajmentes, mégis gazdag és tápláló hatású.

A készítmény eltarthatósága érdekében a legjobb környezet- és bőrbarát tartósító rendszert hoztuk létre. Ez egy vizes, szerves diszperzió természetes gyümölcssavakból, melyek széles spektrumú aktivitást mutatnak baktériumok, élesztőgombák, penészgombák és egyéb gombák ellen. A termék alkohol és oldószer-mentes. Ezt a természetes eredetű konzerváló rendszert bőrbarát, alacsony pH-értékű készítményekhez terveztük. GMO-mentes propándiolt is tartalmaz, amely javítja a bőr hidratáló tulajdonságait a tartósítószer hatékonyságának fokozása mellett.

Illat: Parfümmentes.

Összetevők listája: Aqua (Water), Sodium hyaluronate, Hesperidin methyl chalcone, 3-O-Ethyl ascorbic acid, Lactic acid, Propanediol, Citric acid, Tartaric acid, Gluconic acid, Sodium benzoate, Sodium dehydroacetate.

HATÁSA:

 • Csökkenti a bőrgyulladást.
 • Javítja a bőr mikrokeringését.
 • Csökkenti a rosacea tüneteit.
 • Mérsékli a szem alatti duzzanatokat és a sötét karikákat.
 • Semlegesíti a szabad gyököket.
 • Csökkenti a pigmentációt.
 • Megakadályozza a fény okozta bőröregedést.
 • Javítja a bőr textúráját.
 • Mikrohámlasztó hatású.

FŐ ÖSSZETEVŐK

 • XS hialuronsav (2%).
 • Heszperidin-metil-chalcone (1% HMC).
 • ET-C-vitamin (0,5% 3-O-Ethyl-ascorbicacid).
 • Gyümölcssavak keveréke (1%).

HASZNÁLATA

Naponta egyszer vagy kétszer vigyen fel néhány csepp szérumot tisztítás, tonizálás és hámlasztást követően. Éjszaka szükség szerint rétegezhető más krémekkel; napközben fényvédő krémmel használható.

Illat: Ceylon tea és citrom.

Textúra: Természetes gél alacsony molekulatömegű hialuronsavval, bársonyos utóérzettel. A szérum gazdag és tápláló hatású, annak ellenére, hogy olajmentes. Nem ragacsos, így tökéletes választás lehet egy bőrbarát készítményhez.