napi bőrápolás

carboxy neutralizer

400 ml

Nátrium-hidrogén-karbonátot tartalmazó lúgos oldat az AHA és PHA peelingek semlegesítésére. A savval érintkezve a nátrium-hidrogén-karbonát reakcióba lép CO2 (szén-dioxid) képződés mellett, amely intenzív bőr-oxigenizációt eredményez.

A peelingek legtöbbjét semlegesíteni kell, még akkor is, ha a legtöbb savat semlegesítenek a bőr fehérjéi. Mindig marad szabad savfelesleg. A semlegesítéssel elkerülheti azt is, hogy a peeling túlságosan mélyen behatoljon a felhámba. Létrehoztuk a carboxy neutralizer-t, amely nátrium-hidrogén- karbonátot tartalmaz, és könnyen permetezhető az arcra, hogy megállítsuk a peeling hatását. A szabad savval érintkezve a semlegesítési reakció során felszabaduló CO2 a bőrbe és a szervezetbe intenzív bőr-oxigenizációs hatást (Bohr-effektus) fejt ki. A szén-dioxid jelenléte a szövetekben fokozza a hemoglobin oxigén leadását. A carboxy neutralizer használható a my mask-kal együtt, így a bőr hőmérséklete emelkedni fog, ami intenzívebb peeling hatáshoz vezet.

 

INDIKÁCIÓK

  • Semlegesíti a szabad savakat.
  • Fokozza a bőr oxigenizációját: (Bohr-effektus, azaz a hemoglobin oxigén-affinitása pH-függő, CO2jelenléte fokozza a hemoglobinoxigén leadását)

FŐ ÖSSZETEVŐK

  • Nátrium-hidrogénkarbonát

HASZNÁLATA

A szemet védve permetezze a carboxy neutralizert a bőr felületére.

Alkalmazza a Post peel mask-kal együtt. (Ez egy selyem szövet maszk, melyet vízzel átitatva a még peeling-től nedves bőrre lehet felhelyezni és ezután rápermetezni a carboxy neutralizert.)

2 perc elteltével az arcot lemossuk nagy mennyiségű hideg vízzel. Soha ne mossa le a semlegesítőt langyos, vagy meleg vízzel, hogy elkerülje a sérülést, amelyet az anyagok kémiai reakciója során keletkezett magas hőmérséklet okozhat.

Az arcot ezután óvatosan szárítsuk fel egy törölközővel.

A Post peel mask hatóanyagokkal átitatva önálló kezelésekre is alkalmas.